Zo maak je van je blender een juicer

21 mrt

Zo maak je van je blender een juicer.

Waarschijnlijk ben jij net zo gek op groene smoothies als ik. Het is een heerlijke manier om je groente en fruit binnen te krijgen, makkelijk en snel te maken en ideaal om als maaltijd mee te nemen voor onderweg.

Voor veel mensen gaat het drinken van een groene smoothie in het begin gepaard met darmproblemen. De vezels, die ruim aanwezig zijn in de groene smoothies, zijn nodig voor een goede vertering en gezondheid van je darmen maar als je al problemen hebt met je darmen kan dit in het begin voor klachten zorgen. Heb jij bijvoorbeeld wel eens last gehad van winderigheid of constipatie toen je begon met het drinken van groene smoothies?

Als je deze klachten (nog steeds) hebt dan raad ik je aan om een mildere variant van de groene smoothies te drinken…..een groene juice.
Een groene juice is eigenlijk een groene smoothie maar dan zonder de vezels. In deze vorm kunnen alle vitaminen, mineralen en vitale enzymes heel gemakkelijk opgenomen worden en dat merk je direct aan je energieniveau.

Toen ik jaren geleden mijn eerste sapcentrifuge kocht ben ik daarna direct met een grote sporttas naar de markt gegaan. Ik kocht de hele sporttas vol met wortels, fruit, bieten, sla, spinazie en komkommers en ging toen enthousiast weer naar huis. Wat een heerlijkheid. Ik merkte toen al dat ik na het drinken van een versgeperste groene juice veel alerter en energieker was en dat is nog steeds zo.

Belangrijk is dat je je groene sapjes ook echt groen maakt. Daar bedoel ik mee dat je niet alleen fruit gebruikt maar ook altijd groentes. Als je namelijk alleen fruit gebruikt, wat trouwens ontzettend lekker is, krijg je al de zoete fructose direct in je bloedbaan en raakt je bloedsuikerspiegel uit balans. Zeker als je bezig bent om je gezondheid te verbeteren is juist je doel om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Het beste is om nog meer groen te gebruiken dan je normaal gesproken in je smoothie zou doen. Probeer toe te werken naar een juice die bijna geen fruit bevat en veel groen. Het gebruik van komkommer, selderij, citroen, limoen of gember kan je sapje dan wat lekkerder van smaak maken (het moet wel leuk blijven natuurlijk;-)).

Hoe maak je nu van je blender een juicer?

*Voeg 125 ml water toe aan je blender en de groentes die het meeste water bevatten. Komkommers en bleekselderij werken heel goed.
*Blend tot het volledig vloeibaar is geworden
*Voeg de resterende ingredi├źnten toe
*Blend nogmaals
*Giet het mengsel door een notenmelkzak, fijne zeef of een oud t-shirt zodat je de vezels apart houdt
Et voila!! daar is je juice.

Je kunt de recepten van de groene smoothies uit mijn boek perfect gebruiken om een groene juice te maken en ook de brandnetels en paardenbloemen die nu weer volop aan het groeien zijn kan je heel goed gebruiken.

Geniet ervan!

Liefs Marjolijn

Ps. laat je me weten wat jij de lekkerste groene juice vindt?

No comments yet.

Geef een reactie