Wat is een groene smoothie

Wat is een groene smoothie?

Marjolijn-150 kopie

Groene smoothies zijn DE manier om binnen enkele minuten je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen.  Het is een smoothie gemaakt van fruit, bladgroentes en water, zo simpel is het.

Door het drinken van groene smoothies krijg je gemakkelijk  je dagelijkse behoefte aan groente en fruit binnen en bijgevolg een enorm scala aan vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten en fytonutriënten (die je immuunsysteem helpen versterken). Bovendien ‘kauwt’ de blender alles al voor zodat de voedingsstoffen ook nog eens heel erg gemakkelijk opneembaar zijn. Een groene smoothie voedt je lichaam van binnenuit en dat zie je aan de buitenkant.

Wanneer je gaat starten met het drinken van groene smoothies zal je gezondheid binnen no-time drastisch veranderen, geloof me. Toen ik  zelf jaren geleden begon met het drinken van groene smoothies merkte ik al binnen enkele dagen dat mijn drang naar zoetigheid verminderde en ik meer energie had. Toen ik zelf de voordelen van groene smoothies heb mogen ervaren, wilde ik niets liever dan dit met andere mensen delen.

Een groene smoothie is een smoothie gemaakt van fruit, bladgroentes en water. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een blender.

Een groene smoothie geeft met maximale inspanning, maximaal resultaat voor je gezondheid, energie en huid.~ Jesse van der Velde, auteur van de succesvolle boeken ‘Voor altijd jong’ en ‘Superfood recepten’.

In mijn boek ’70 groene smoothies, je dagelijkse portie groente en fruit in een handomdraai’ vertel ik uitgebreid alle voordelen van groene smoothies maar ik geef je graag de vijf belangrijkste voordelen die ik ook zelf heb mogen ervaren:

De vijf belangrijkste voordelen van groene smoothies

  • Groene smoothies geven je meer energie
  • Groene smoothies laten je huid stralen
  • Groene smoothies helpen je gewicht te verliezen
  • Groene smoothies zijn simpel en snel te maken
  • Groene smoothies zijn de lekkerste manier om je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen

Als je de basis van het maken van een groene smoothie onder de knie hebt kan je gaan variëren met de recepten. Zo kan je bijvoorbeeld je smoothie nog verrijken met superfoods eraan toegevoegd of vers geperst fruitsap in plaats van water te gebruiken. Zolang je je aan de regel houd dat je bladgroentes met fruit combineert kan je niet fout gaan.

Weet je nog niet hoe je moet starten voor optimaal resultaat?

Ik raad je aan om mijn gratis ‘7 daagse groene smoothie detox’ te downloaden. Dit boek geeft je 7 heerlijke recepten om mee van start te gaan en legt je uit hoe je dit het beste kunt doen.

voorkant gratis 7-daagse groene smoothie detox copy (1)

One Response to “Wat is een groene smoothie”

  1. 52 Gezonde Smoothies met Fruit 24 februari, 2014 at 16:04 #

    Ik vind het altijd leuk om ervaringen van anderen te lezen. Fruit smoothies zijn geweldig voor je gezondheid en immuunsysteem! Keep up the good work 🙂

Geef een reactie