Even voorstellen

Even voorstellen

Hoi, ik ben Marjolijn, 31 jaar oud en een echte ‘groene smoothie lover’. Ik ben een enthousiasteling met een positieve instelling en ik vind het heerlijk om met te omringen met vrienden, familie en dieren. Ik woon samen met mijn lieve man Jesse en poes Saartje in het prachtige Weesp en geniet daar van ons dakterras wat helemaal “omgebouwd’ is tot moestuin. Ik wordt ultiem gelukkig van het verzamelen van (eetbare) schatten in de natuur, knutselen en het maken van heerlijke gerechten en smoothies in mijn keuken.

Naast mijn passie om mensen te inspireren en leren binnen enkele minuten per dag hun gezondheid te verbeteren met heerlijke groene smoothies, ben ik dierenarts. Ik vind het een voorrecht met dieren te werken (en knuffelen) en tegelijkertijd met het medische vak bezig te zijn, iets wat me van kinds af aan al heeft geboeid.

Mijn favoriete smoothie is…

Zalige citroenmelisse uit mijn groene smoothie boek.

Deze smoothie maakte ik ‘per ongeluk’ met schatten uit de moestuin van mijn ouders. Het is een combinatie van snijbiet, citroenmelisse (1 van mijn favoriete kruiden), rode biet en mango. Echt waanzinnig lekker. Mango en spinazie samen in een smoothie vind ik ook een super combinatie en kaneel en gember als toevoegingen vind ik ook heerlijk.

Ik wordt heel gelukkig van…

Dansen en knuffelen met dieren.

Als klein meisje ben ik begonnen met balletlessen en pas toen ik 20 jaar was kreeg ik echt de smaak te pakken met streetdance, latin en lekker losgaan in de discotheek. Ik heb door het hele land als danseres optredens en workshops gegeven met een theatergroep en dat was echt een fantastische tijd in mijn leven. Nu staat het dansen op een laag pitje, hoog tijd om dat te veranderen.

Knuffelen met dieren is iets wat ik gelukkig elke dag kan doen. Onze poes Saartje is de echte prinses bij ons in huis, en wordt op haar wenken bediend. Als dierenarts neem ik ook altijd de tijd contact te maken met het dier en als het kan, wordt er uitgebreid geknuffeld.

Marjolijn-128

Mijn favoriete binnenlandse vakantiebestemming is…

Terschelling!!!

Van kleins af aan kom ik jaarlijks meerdere keren op dit prachtige Eiland. De mooie natuur, de ongereptheid, gezellige strandtenten en winkeltjes maken dit voor mij de mooiste plek in Nederland. In de zomer haal ik mijn groentes voor de smoothies bij een vrouw, net voorbij Formerum, een dorpje ergens halverwege het eiland. Zij heeft werkelijk fantastische groentes die ze met liefde verbouwd en dat proef je in je smoothie. Ik neem op vakantie altijd een mini blender mee zodat ik toch dagelijks mijn groene smoothie kan maken. Ook pluk ik op Terschelling wilde groentes zoals brandnetels en paardenbloemen en in de zomer maak ik limonade van de rozenblaadjes die er in grote hoeveelheden groeien. Oh, ik heb alweer zin om er naartoe te gaan.

Ik ben verslaafd aan…

Lekker eten en youtube

Ik kan zo genieten van eten en vind het dan ook heerlijk om uit eten te gaan.  Ook geniet ik er enorm van om met meerdere mensen in de keuken te staan en allemaal heerlijke gerechten te maken. Niets wat ik maak komt uit zakjes, alles bereid ik vers in onze heerlijke keuken.

Youtube is al jaren dagelijkse kost voor mij. Ik vind het fascinerend dat je alles, maar dan ook alles, kunt vinden op youtube. Tijdens mijn studie diergeneeskunde keek ik vaak filmpjes overs scheikunde, fysiologie en natuurkunde en dat heeft me erg goed geholpen. Mijn favoriete filmpjes zijn ‘The edible garden’ van Alys Fowler en ‘Jamie at home’.

Mijn zwakke plek….

Dropjes en pizza. Als ik bij mijn moeder ben, dan kan ik het niet laten om een paar dropjes te eten, heerlijk. Zelf haal ik ze maar niet in huis want dan ben ik niet meer te stoppen;-). Pizza vind ik ook heerlijk en af en toe geniet ik hier dan ook van.

Mijn favoriete kleur en cijfer, gewoon voor de fun…

Oranje en 2

One Response to “Even voorstellen”

 1. Sylvia 3 augustus, 2014 at 16:01 #

  Beste Marjolein,
  Heb je het adres van de vrouw in Formerum waar jij je groenten koopt?
  Ik ga eind september weer voor 10 dagen en wil graag bij haar langs gaan.

  Met vriendelijke groet,
  Sylvia Huijsmans

Geef een reactie