Welkom

Marjolijn-151 kopie

Welkom bij groenesmoothies.nl, de plek om alles te leren over heerlijke, gezonde groene smoothies. Heel graag wil ik je laten zien hoe je op een simpele manier je dagelijkse portie groente en fruit in een handomdraai binnen kunt krijgen en zo kunt werken aan een stralende huid, gewichtsverlies en meer energie. Ik wens je enorm veel plezier op deze site en in je keuken;-)

Missie

‘Het is onze missie om vrouwen, en daarmee ook hun partners, te inspireren en leren binnen enkele minuten per dag hun gezondheid te verbeteren met heerlijke groene smoothies. We doen dit op een manier die ervoor zorgt dat het leuk, speels en makkelijk is, en zo garandeert dat het een levenslange verandering zal zijn, in plaats van een kortstondig dieet’.

Mijn groene smoothie avontuur begon zo’n 5 jaar geleden toen ik zelf op zoek was naar een manier om op een makkelijke manier meer groentes en fruit binnen te krijgen om zo mijn gezondheid te verbeteren. Ik ben een echte ‘feestelijke eter’ zoals ik het zelf noem, en een voorwaarde voor mij is dat eten lekker moet zijn. Met deze waarde heb ik dan ook al mijn recepten gemaakt in de afgelopen jaren. Ik geloof heilig dat wanneer je van gezond eten een feestje maakt, je de aanpassingen zonder veel moeite en (in)spanningen kunt inpassen in je leven.

Persoonlijk heb ik al veel van de voordelen van het drinken van groene smoothies mogen ervaren. Een mooiere huid, gewichtsverlies en meer energie zijn daar voor mij de belangrijkste van, en dat alles door slechts 1 groene smoothie per dag toe te voegen aan mijn dagelijkse routine. Door dagelijks meer groentes en fruit binnen te krijgen, zal je al snel de voordelen van de enorme stroom aan vitamines, mineralen en antioxidanten ervaren. Ik kan niet wachten je hierbij te helpen.

Ben jij ook vaak overweldigd door alle informatie over nieuwe manieren om je gezondheid te verbeteren? Wil jij graag wat gewicht verliezen, meer energie en een mooiere huid? Ik weet hoe je je voelt en heb ook in dit stadium gezeten, geloof me. Ik ben zo blij dat ik je kan helpen met de jarenlange ervaring die ik inmiddels heb opgebouwd.

Ik wil je heel graag leren hoe gemakkelijk het is een groene smoothie te maken (en hoe heerlijk het is om hem op te drinken;-)) en je zo helpen de beste versie van jezelf te worden.

Wil je direct starten met het maken van een groene smoothie?

Kijk dan hier naar mijn favoriete startersrecept

Heerlijke starter

Marjolijn-138 kopie
Benodigdheden:

 • 100 gram jonge bladspinazie
 • 250 gram mango
 • 100 gram ananas
 • 1 rijpe peer
 • ½ cm verse gember
 • Water naar behoefte

Doe het fruit in je blender en voeg evenveel water toe, tot je fruit net onder water staat. Blend tot een egale massa is ontstaan. Voeg daarna de spinazie toe en blend nogmaals. Voeg desgewenst nog extra water toe.

Geniet!

 

 

 

 

 

 

5 Responses to “Welkom”

 1. Mirian 12 maart, 2014 at 18:34 #

  Het is nu de tweede dag dat ik de smoothies maak
  Het bevalt mijn goed,maar ik kom er niet aan toe. Om extra water te drinken
  En af en toe heb ik nog behoeft aan zoette snacks

 2. admin 21 maart, 2014 at 11:02 #

  Hoi Mirian,

  Wat fantastisch dat je bent begonnen met het drinken van groene smoothies. Wanneer je de smoothies dagelijks zult gaan drinken zal je merken dat je behoefte naar suiker zal afnemen. Blijf zo doorgaan en je zult een verschil gaan voelen.

  En ja het water…..mij helpt het om een fles van 2 liter te vullen en die overal mee naartoe te nemen. Zo zie je precies wat je hebt gedronken die dag.

  Succes!

  Liefs Marjolijn

 3. Inge 6 april, 2014 at 11:47 #

  Hoi Marjolijn,

  Bedankt voor al jouw informatie. Ik wil gaan beginnen met de groene smoothies ivm overgewicht en chronische vermoeidheid, ik hoop dat het gaat helpen.
  Drink je in de ochtend de gehele inhoud van de blender op of maar 1 glas? En kan ik ook wat in een beker meenemen naar mijn werk als tussendoortje of verlies je dan de vitamines?

  Ik hoor het graag.

  Hartelijke groeten,
  Inge

 4. Salima 1 mei, 2014 at 08:58 #

  Ik ben nu een weekje bezig met de groene smoothies en ik vind ze heerlijk. Ik drink tegenwoordig drie glazen ervan als ontbijt. Ik maak een flinke kan waar ik twee dagen van ontbijt en tussendoor een glas drink. Alleen heb ik tot nu toe alleen maar spinazie gebruikt als bladgroente. Moet je variëren of kun je het ook bij een soort bladgroente houden?
  Ik ben bezig met een dieet om af te vallen waarbij ik geen koolhydraten,zuivel en suiker meer neem. De groene smoothies als ontbijt helpt dus prima om geen trek in een boterham te krijgen. Ik vroeg me verder af of je tips hebt voor snacks tussendoor op basis van het dieet dat ik volg. Ik eet nu vooral ongezouten noten en zaden en worteltjes, komkommer en snoeptomaatjes.

 5. Els 5 mei, 2014 at 18:38 #

  Hallo Marjolijn,
  Na 14 dagen groene smooties te hebben gedronken en mijn eetpatroon drastisch verandert te hebben, ben ik doodziek geworden., De huisarts constateerde diverticulitis die aan het onsteken was.Kan het zijn dat dat aan de smooties ligt en zoja, wat kan ik dan veranderen?
  Ik wil nl wel ermee doorgaan want het lijkt me erg gezond.
  Groet,
  Els

Geef een reactie